Új légzsákkal menti meg az agyunkat a Honda

2019.08.25. 16:07

Háromkamrás légzsákot mutatott be a Honda, ami a gyártó szerint sokat javít a sofőrök biztonságán.

honda-uj-legzsak-2019

Az új légzsákot az Autoliv autóipari beszállítóval közösen fejlesztette a Honda. A három kamra egyfajta elfogóként működik. Ütközéskor a felfúvódó, két szélső, nagyobb hurka a tervezők elképzelései szerint beleirányítja a fejet a középső, mélyített üregbe, amin végigfut egy kisebb háló is. Ezek a két szélső elemhez csatlakoznak, amik így csökkentik a fej oldalirányú mozgását is.

A Honda kutatásai szerint az új légzsák akár 75%-kal csökkentheti a nyaki- és agysérülések kockázatát pusztán azért, mert a háromkamrás megoldás lassítja a fej forgási sebességét. Az új fejlesztés 2020-tól lesz elérhető és valószínű, hogy nem csak Hondákban találkozhatunk majd vele.

A légzsák megreformálásával nem először próbálkoznak az autógyártók. A kétezres évek közepén a Citroën például azért is szerelt fix közepű kormányokat egyes típusaiba, hogy nagyobb légzsákokat használhasson az autóiban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.