Feltámadhat a Mini Traveller

2019.09.14. 11:41

A Clubman nem elég, a Mininél szeretnének egy igazi áruszállítót, ami jól variálható és nagy a raktere. A brit Autocar úgy tudja, a Traveller feltámasztott nevével jönne az újdonság. 

Az Autocar látványterve egy lehetséges új Travellerről
Az Autocar látványterve egy lehetséges új Travellerről

A Mini Travellernek a hatvanas években volt egy kilencéves pályafutása. 99 ezret gyártottak le a kétfele nyíló csomagtérajtóval és a kicsit megnyújtott padlója miatt egész használható raktérrel épült Miniből, aminek egy enyhe nosztalgiája talán máig van a briteknél. Az állítólagos utódnál az áruszállítás persze csak egy lehetséges funkció, a Traveller egy sok mindenre eladható kis MPV lenne.

Az ős Traveller
Az ős Traveller

Természetesen villanyhajtásról szólnak a pletykák. A BMW FAAR platformját használnák hozzá, a hajtása pedig a következő i3-mal lenne közös. Eszerint az új Traveller hatótávja 400 kilométerről indulna, ami most még jól hangzik a kategóriában, aztán majd eldől, hogy mire lesz ez elég, amikor (ha egyáltalán) ideér. 2023 előtt aligha fog. Addig még ki kell jönnie az új Clubmannek és Countrymannek, azok valószínű előbbrevaló munkák a márkánál.