Valaki egy GP2-es autóval autópályázott a cseheknél

2019.09.14. 07:20

Nehezen emészthető mozzanatot videózott a csehországi D4-es autópályán egy autós. Ilyen az, amikor elgurul melletted a belső sávban egy nyitott versenyautó:

Egyelőre nem sokat tudni a háttérről azon túl, hogy a rendőrség már keresi a formulaautó sofőrjét. Egyelőre ők is csak a videóra tudják építeni a keresést, az alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy ez egy GP2-es versenyautó. Ez a széria volt a Formula-2 elődje, amit a maga idején szintén a Forma-1 előszobájának tartottak. 2016-ban megszűnt, a videón látható kaszni viszont korábbról való, egy 2008 és 2010 között használt Dallara GP2/08-as lehet az. Ez a ferraris fényezés már biztosan utólagos.

gp2.png

Egy ilyen versenyautót birtokolni önmagában nem nagy dolog. Tele a net eladó komoly ex versenyautókkal, még F1-esek is rendszeresen feltűnnek árveréseken. Sokan félprofi sorozatokban versenyzéshez (törik is őket szépen) vagy pályanapozni veszik az ilyet, ahova pedig értelemszerűen tréleren jutnak el. Itt ez lett megspórolva, a sofőr pechére pedig valaki elég érdekesnek találta a dolgot ahhoz, hogy videózzon. A rendőrség valószínű már le is nyomozta a Corvette-et, ami talán nem véletlenül tapadt annyira a GP2-es autóra és elvezeti majd őket hozzá. Nem tudjuk, mik itt pontosan a vétségek, de valószínű nem a rendszám nélkül autópályázás lesz a legnagyobb büntetési tétel.