Virágos, illatos beltérrel jön az új Maybach

2019.09.17. 14:54

Valószínűleg gondban vannak a luxusautó-gyártók, mert a ma elérhető legmodernebb technikákat már beleborították az autókba. Azt gondolhatnánk, hogy innen már nincs feljebb, pedig de. Mindig ki kell találni valamit, amit a másik még nem tud, így eshetett meg, hogy az új Mercedes GLS Maybach beltere színes, szagos lett. Vagyis lesz, 2019 végén, amikor bemutatják.

A hatalmas luxus SUV a jelenlegi Mercedes S-osztály összes tudományát megkapja. Nem csak holmi szedánokban, már hobbidömperekben is élvezhetjük a mérhetetlen luxust. Rendelkezésünkre áll egy 27 hangszórós méregdrága Burmeister rendszer, aminek az összteljesítménye közel 1600 watt. Viszont ez semmi ahhoz képest, hogy az új GLS illatos belteret kínál majd a vásárlóinak. Választhatunk virágok illatából – amik egyébként az autóban is jelen lehetnek –, ráadásul ha nagyon ínyencek vagyunk, akkor keverhetjük teafűszerek illatával. Ehhez kellemes beltéri fények és passzolóan finom kárpitozás jár, hogy az autó a lehető legmagasabb fokú kényelmet nyújtsa.

A cél valószínűleg a Bentayga és Cullinan vásárlók fejének elcsavarása, és amíg az a két behemót ezt nem tudja, versenyhátrányban lesz. Már ha találnak olyan vevőt, akinek az illatos beltér az álma. A Maybach már egyébként is a földbe állt egyszer a Bentley-vel és a Rolls-szal szemben, de a Mercedes csak nem engedi el a kezét. Már nem önálló márka, viszont a nagyon drága luxus Mercedesek megkapják a Maybach nevet, ezzel is kiemelik őket a modellpalettából.

Az autót idén novemberben tervezik majd bemutatni, viszont a külsőjén kívül már szinte minden kiderült róla. Hogy labdába rúghasson a nagyokkal, kétturbós, hatliteres tizenkét hengeres motorral szerelik majd a csúcsváltozatot. Viszont a csóróbb Maybach-vásáróknak sem kell elkeseredniük, mert elérhető lesz az autó négyliteres nyolchengeres motorral is, amit szintén két turbó támogat. Valószínűleg erre inkább a kínai piac miatt van szükség.

A Mercedesnél bíznak a nagy Maybach sikerében. Azt mondták, hogy minden hetedik eladott S-osztály Maybach, így a célpiac adott a SUV változatnak. Nagyjából 150 ezer font lesz az indulóár, ami átszámolva kicsivel több, mint 56 millió forint.