Több belső égésű motort már nem fejleszt a Mercedes

2019.09.20. 06:04

A húszas évek már nem első sorban a benzin- és a dízelmotorokról szólnak majd, így a Mercedes és anyacége, a Daimler nem kezd új belső égésű motor fejlesztésébe. A jelenlegi kínálatot még tökéletesítgetik majd, de a nulláról már nem építenek több ilyet.

DSC08630

Markus Schaefer fejlesztési vezető nyilatkozott az Auto Motor und Sportnak, ahol vázolta, hogy a jövő náluk is a villanyé, ennek szellemében pedig az új hajtáslánc-fejlesztéseik már erről az irányról szólnak majd. Az utolsó új fejlesztésű hagyományos motorját így már bemutatta a cégcsoport, például az új hathengeresét, amit az E és S osztályok is kapnak. Ezek az új motorok még hosszú évekig a kínálatban maradnak, reszelgetik is majd őket legjobb tudásuk szerint, de teljesen új benzin- vagy dízelmotorba jelen állás szerint már nem kezdenek. 

Mercedes EQC. Ebben is motor van, csak másféle
Mercedes EQC. Ebben is motor van, csak másféle

A Daimlernél nem újdonság a villanyra fókuszálás. Már egy ideje mondogatják, hogy 2022-re minden Mercedes elérhető lesz részben vagy teljesen elektromos hajtással, a Smart meg ugye deklaráltan villanymárka lesz. Villanyos SUV-je amúgy már van a Mercedesnek, de az  még csak a kezdet.