Új jelvényt rajzoltak a sportos VW-ekre

2019.10.07. 15:20

A Volkswagen láthatóan minden eszközzel igyekszik megtámogatni az arculatváltást, amelyhez most látták elérkezettnek az időt.

A legnagyobb dobás a cél elérése érdekében eddig a VW jelvény megújítása volt – az ID.3-ason már ezt láthattuk Frankfurtban – de az egyszerűbb, karcsúbb embléma mellett furán hatott volna, ha a többi jelzés marad a régi.

A VW kínálatában jelenleg két modell viseli az R jelzést, a Golfból és a T-Rocból készül erős, összkerék-hajtású sportváltozat. Így ezeken jelenhet meg először az új R betű is, amely a régi, tömzsi, vaskos szárú helyére jön. Az újnak függőleges szára nincs is, vékonyabb vonalakból áll, és vízszintesen hosszan elnyúlik: sokkal inkább jelvény már, mint betű. Persze ez jelenik majd meg az R-Line kiegészítőkkel feldíszített egyszerűbb VW modelleken is, amelyekből sokkal többféle van a kínálatban, mint telivér sportmodellből.

Azt egyelőre nehéz megítélni, hogy az arculatváltás formai részével párhuzamosan valójában zajlanak-e azok a gyökeres változások a VW-nél, amelyekről a cégvezetés beszél, de egy biztos: a formai követelmények teljesítésében nincs hiba.