Így néz ki az új Alfa Romeo alapmodell

2019.10.08. 17:01

A kínálatban a Giulietta hagyta űrt tölti majd be a Tonale, de ezen kívül nincs bennük sok közös. Az újdonság méretben, és valószínűleg műszaki szempontból is a Jeep Compass típusra emlékeztet, természetesen jófajta Alfa Romeo-csomagolásban.

A képek minősége nem kifogástalan, viszont a lényeg jól látszik rajtuk: ez alapján a Tonale formaterve kifejezetten jól sikerültnek tűnik. A stílusa egy kicsit eltér a nagyobb Alfa Romeókétól, több rajta az él, és az orr-rész is határozottabb kontúrú, kevésbé legömbölyített. Egészen karakteres a fényszórók és a hűtőrács alkotta kifelé keskenyedő sáv, középen az Alfa-pajzzsal.

A tervezők itt is használták a 156-os óta már sokszor bevált, rejtett hátsó kilincses megoldást, így ránézésre azt sem egyszerű megállapítani, hogy hány ajtós az autó. A megfejtés öt – ettől is várják, hogy a legkisebb Alfa Romeót többen keressék majd, mint a háromajtós MiTót.

A bemutató időpontját egyelőre nem ismerjük, de nem lenne meglepő, ha 2020 tavaszán már meg is tartanák a világpremiert. A márka eladásait ismerve azt mondanánk, a sietség indokolt volna: a Tonale a legdivatosabb, leggyorsabban növekvő kategóriában hozná helyzetbe az Alfa Romeót, amelynek a vagyonokért kifejlesztett, vadiúj Giulia és Stelvio nem igazán hozott szerencsét.