Elektromos SUV-vel is készül a Pininfarina

2019.10.13. 09:54

A következő négy év mindegyikén kijönne egy-egy újdonsággal a tavaly alapított Automobili Pininfarina. Egy Lamborghini Urus direktkonkurens is van a terveik között, méghozzá villanyhajtással.

ljb

Az indiai Mahindra-csoporthoz tartozó, német székhelyű, de olasz tervezőzseniről elnevezett Automobili Pininfarina tavaly alapult, de eddig egész biztató, amit magukból mutatnak. Első autójukat, a Battistát már el is kezdték promózni: négy villanymotor hajtja, közel 2000 lóerős és kábé mindent legyorsul 100-ig. Legalábbis ezt állítják róla. 

A Battista csak a kezdet, de a jelek szerint a folytatásban is maradnak a villannyal sportautós vonalon. Viszont rámennek egy nagyobb szegmensre, arra, ami az utóbbi években kezdett benépesülni többek közt Lambroghinivel és Bentley-vel: a luxus városi terepjárókéra. Látszik, hogy mennyiséget is szeretnének produkálni, azt pedig extrémdrága sportautókkal nem lehet, így a kétmillió fontos Battista után ezt a bizonyos SUV-t már olcsóbban adják majd: 250 ezer font, azaz kábé 95 millió forint lesz. 

A SUV lesz az első autó a következő évekre ígért modellbővítésből. Már jövőre bemutatják és legkésőbb 2021-ben elkezdhetik gyártani.