Új nevet találtak az elektromos Volvóknak

2019.10.16. 17:21

Recharge, azaz újratöltés lesz a neve a jövőben az összes, a hajtásrendszerében külső forrásból is tölthető akkumulátort tartalmazó Volvo modellnek, azaz a tisztán elektromos, és a konnektoros hibrid modellváltozatoknak is. Ám ez csak egy külsőség, amellyel a Volvo márka környezettudatos mivoltát igyekeznek hangsúlyozni.

230900 New Volvo S60 R-Design exterior

Ennél lényegesebb az a bejelentés, hogy a jövőben minden Volvo modell karbon-lábnyomát közzé teszik, és a célkitűzés az, hogy a márka 2040-re teljesen karbonsemlegessé váljon. Ez magyarul annyit jelent, hogy a Volvo tevékenysége elvben egyáltalán nem járul majd hozzá az emberiség szén-dioxid-kibocsátásához. A cél persze fokozatosan valósul majd meg: az első lépcsőt az a 40%-os szén-dioxid-kibocsátás-csökkentés jelenti majd, amit 2025-ig irányzott elő a cég. Ennek a szerves része, hogy a következő hat év során a kínálat felét tisztán elektromos modellekre cserélik, és innentől már minden új modell legalább részben villanymotoros hajtású lesz.

Ez önmagában azonban nem lenne elegendő, ezért 2025-ig a svéd autógyártó 25%-kal mérsékli majd a teljes beszállítói hálózata szén-dioxid-kibocsátását, újabb 25%-kal a saját kibocsátását, a felhasznált műanyag alkatrészek negyedét pedig újrahasznosított műanyagból gyártják majd, azaz az alapanyag-gyártás kapcsán felszabaduló szén-dioxid mennyisége is mérséklődhet.

„Konkrét cselekedetek, és nem szimbolikus ígéretek révén változtatjuk meg a vállalatunkat.” - mondja Hakan Samuelsson, a Volvo vezetője, majd hozzátette, azzal, hogy a beszállítóikat is bevonják a karbon-lábnyom csökkentésébe, nem csak a Volvo alakul át, de ugyanebbe az irányba igyekszik befolyásolni a környezetét is.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.