Ezer lóerős álomautót tervezett a Jaguar

2019.10.25. 16:59

A Jaguar rég nem próbálkozott a szupersportkocsik piacán, de most bemutatták saját Vision Gran Turismo sportkocsijukat, amely egy kicsivel több, mint megközelíthetetlen tanulmány.

Bár kézzel fogható formában aligha valósul meg, a PS4 konzolon futó Gran Turismo Sport programban vezethető is lesz az elektromos Jaguar. Ott nem igazán érdekes, hogy mennyire kevés hely jut a fejnek, vagy hogy mennyire célszerű másfél ujjnyi profilmagasságú gumiabroncsokat használni. Ugyanakkor nem egészen közömbösek az adatok, hisz az 1020 elvi lóerő, a 322 km/h-s végsebesség és a 2 másodpercen belüli gyorsulási idő százra játék közben valamilyen szinten megtapasztalható.

Számtalan gyártó készített már hasonló tanulmányt – sokuk még az előző Gran Turismo verziókhoz – és most a Jaguar is rászánta magát. Ez nyilván nagyszerű reklám, de egyben jutalomjáték a tervezőknek: itt tényleg csak a fantázia a határ, a szimuláció sokkal többet elbír, mint a valóság.

Bár a terveket már most megmutatták, a Jaguar villany-sportkocsija csak november vége felé válik letölthetővé a Gran Turismo játékosok számára.