Megvillantották az eddigi legdurvább Aventadort

2019.10.28. 16:42

Az eddigi legerősebb Lamborghinik 770 lóerős motort kaptak, de úgy néz ki, jövőre érkezik egy jóval erősebb, egyelőre ismeretlen nevű Aventador változat, amelyet elsősorban versenypályára szán a gyártó.

Csupán egy rövid videót hoztak nyilvánosságra, amely a legtisztább pálya-élmény kifejezéssel zárul, előtte pedig az autó jellemző részletmegoldásait vonultatja fel. Jól látszik például, hogy a járművön akad jó néhány új karbonszálas alkatrész, óriási karbon féktárcsákat visel, és jellegzetes metálzöld fényezést kap.

Úgy tudjuk, a 6,5 literes V12-es motor úgy lesz 830 lóerős, hogy az utcai használathoz szükséges korlátozásoktól megszabadítják, de ezen felül a váltót is kicserélik, az Xtrac hatfokozatú, szekvenciális váltójára, amely sokkal gyorsabb kapcsolásokat tesz lehetővé, mint az utcai kivitel hétsebességes félautomata váltója.

Állítólag negyven példányt terveznek legyártani, de inkább lesz gyűjtői darab, mint valódi versenygép, mivel nemigen lesz olyan versenysorozat, ahol elindíthatnák, és a Lamborghini sem tervez kupát szervezni az újdonság köré.