Érdekesnek ígérkezik a Kia új nagykocsija

2019.10.29. 13:25

Az aktuális Kia Optima divatos, de ma már nem különösebben meglepő jelenség. Ám úgy néz ki, a koreai márka formatervezői változtatnának ezen. A következő generáció az előzetesek tanúsága szerint hoz majd néhány új ötletet.

Egyelőre két olyan képet hoztak nyilvánosságra a K5 néven bemutatkozó koreai változatról, amelyeken az erős kontrasztok miatt egy csomó részlet, főleg az övvonaltól lefelé nem látszik, de az így is egyértelmű, hogy a Kia az eddiginél is dinamikusabb formával próbálkozik. Mintha a VW Arteon, illetve a Tesla személyautói szolgáltak volna mintául: a tetővonal az autó legvégéig ér.

Ezen felül láthatóan bátrabban kezdtek játszani a LED-csíkokkal, amelyek az utóbbi években szinte minden gyártónál főszerephez jutottak a formatervek karakterének meghatározásában. Elöl és hátul egyaránt élesen megtörő fénycsíkokat használnak, hátul ráadásul meg is szaggatták a világító diódákból álló sávot.

Az autó belsejéről is mutattak egy képet, amelyen egyértelműen látszik, hogy az Optima/K5 belsejében is kijelzők veszik át a műszerek szerepét, bár ez nem olyan meglepő, hiszen most az egész iparágban ugyanez a váltás megy végbe, lényegében egyszerre.

Azt pontosan még nem lehet tudni, hogy mikor mutatkozhat be a K5, de az több mint valószínű, hogy hozzánk már csak jövőre jut el.