Új Mitsubishi népautók a láthatáron

2019.11.07. 12:30

A mifelénk Space Star néven forgalmazott kisautó, és az Attrage, illetve Mirage G4 nevű négyajtós szedán megújítására készül a Mitsubishi. Egyelőre egyetlen kedvcsináló képet mutattak a frissített változatokról, de a felújítás legfeltűnőbb eleme már ezeken is jól látszik.

mirage attrage fl

A döntés meglepő része az, hogy az idén már hetedik éve piacon levő modelleket nem újakkal váltja le a Mitsubishi, mondjuk Renault-Nissan alapokon. Ehelyett úgy döntöttek, hogy a jellegzetes, C betűre emlékeztető króm díszítéssel frissítik az olcsó modelleket is. Ez azt sugallja, hogy a 2012 óta forgalmazott modelleket néhány évig még piacon tartanák. Műszaki adatokat egyelőre nem közöltek, így azt sem tudjuk, hogy az 1,2 literes, 80 lóerős, háromhengeres szívómotor és a hozzá tartozó ötfokozatú váltó helyét átveszi-e valami más.

További részletek várhatóan a november 18-án esedékes thaiföldi bemutató kapcsán várhatók. A helyszínre az a magyarázat, hogy a két olcsó Mitsubishi, amelyekből éves szinten úgy 140 ezer fogy, ott készülnek, a Mitsubishi Motors Laem Chabang üzemében.