Megmutatták az új Mitsubishi népautókat

2019.11.18. 11:47

Jelentős késéssel ugyan, de a Mitsubishi márkaarculathoz igazítják a márka két alapmodelljét is. A nálunk Space Star néven ismert Mirage, és a lépcsős hátú Attrage/Mirage G4 hasonló módon alakul át. A külső korszerűsítés mellett a fedélzeti rendszert is aktualizálják.

Ahogy a gyári képeken egyértelműen látható, egyértelműen egy alaposabb frissítésről van szó, nem modellváltásról, annak ellenére, hogy a Mirage és az Attrage sem friss már: a két változat 2012 illetve 2013 óta készül a Mitsubishi thaiföldi gyárában. A két tengelyvonal között nem változik az autók karosszériája, és hátulnézetből sem feltűnő az átalakítás. Csak az orr-részt cserélik le teljesen, a nagyobb modellekről már ismert, Dynamic Shield fantázianevűre, amit a két C alakú króm-idomról a legegyszerűbb azonosítani.

Bár képeken megmutatták a frissítést, a műszaki adatokkal még adós a gyártó, így csak annyit tudunk biztosan, hogy az autó belső terében új anyagokat alkalmaznak majd, az új fedélzeti számítógép pedig már Apple Carplay kompatibilis, és 7 hüvelykes érintőképernyőn keresztül kommunikál.

A két kisautó eddig kizárólag háromhengeres benzines szívómotorokkal készült, a japán piacra ezres 69 lóerős, exportra 1,2 literes 78 lóerős motorral gyártották. Egyelőre nem tudni, hogy változtatnak-e ezen, ám ha nem, akkor kérdésessé válik, hogy Európában egyáltalán folytatódhat-e a típus forgalmazása, mivel ezekkel aligha teljesíthetik a jövő évtől életbe lépő szén-dioxid-kibocsátási előírásokat.