Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Hétméteres, full páncélozott Rolls-Royce-t valaki?

2019.12.09. 16:31

Nehéz elképzelni olyan élethelyzetet, amihez egy 703 centis, páncélozott luxusautó tényleg indokolt lenne, de a Klassen német autóépítő cégnek van ilyenje eladó. 

A Mobile.de-n tűnt fel három millió eurós áron (990 millió forint) ez az átalakított új Phantom. A Rolls csúcsmodellje alapból sem szerény, de a Klassen féle változatába mindenből több jut. Például helyből, mert a gyárilag 3,7 méteres tengelytávot alaposan megtoldják a németek: azt bő egy méterrel megnyújtva jön össze a hét méter fölé nyúló teljes hossz. Ezt az egész nagy testet aztán B7-es ballisztikai védelmet nyújtó páncélozással látják el. Ez elég a gépkarabélyok – például az AK-47-es vagy az M4-es – lövedékeinek megállításához, ami feltételezi, hogy nem a világ stabilabb országaiban élő gazdagok lesznek a célcsoport.  

Mivel az autó csak rendelésre készül el (hat hónapot írnak a legyártására), belső képeket nem mellékeltek a Klassennél, de azt mondják, tele lesz olyan multimédiás extrákkal, amik még egy gyári Phantomban sincsenek benne. A motorját békén hagyják, a 6,7 literes V12 továbbra is 571 lóerős marad. Hogy ehhez mekkora tömeg társul majd, nem merték megtippelni, de ezzel a nyújtással és a páncélozással valószínű jó messzire kerül majd az alap nagy Phantom 2,6 tonnájától.