Az autósok szeretik a zenélő utat, a közelben lakók kevésbé

2020.01.05. 14:35

Az ötlet jó volt, a kivitelezés is jól sikerült, de egyvalamivel mintha nem számoltak volna, amikor a 67-es út Republicot játszó szakaszát kiépítették. A közeli Mernye lakóinak kezd sok lenni a kéretlen zenéből. 

67-es út zenél.png

Szörnyű, különösen mikor két-három autó egyszerre megy rajta. Az valami csúcs" - egy mernyei lakos mondta ezt az RTL Klub riporterének, amikor a községbe is behallatszó zenélő útról kérdezték. A Somogy megyei Mernye mellett fut tavaly óta a 67-es útnak az a szakasza, aminek a szélét úgy barázdálták a kivitelezők, hogy arra hajtva a Republic slágere, a 67-es út dallama szóljon. Ehhez elég, ha 80 km/h-val végiggurulnak rajta az autósok (motorral, teherautóval is szól), a többit elvégzik a gumik és az út. Az RTL riportjában látható/hallható hogyan. 

Az autósok állítólag szeretik, de legalábbis az arra járók többsége használja. A Mernyén élők között viszont sokaknak elegük van már a folyamatosan hallható kéretlen zenélésből, az RTL mellett a Sononline is ugyanerre jutott, amikor a helyieknél érdeklődött. A legrosszabb állítólag este hat óra után, amikor elcsendesedik a település és hasonló a helyzet az úttól nyugatra eső Somogygesztiben is. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt-nél azt mondják, hivatalos úton még nem érkezett hozzájuk panasz, így egyelőre nem foglalkoznak az üggyel.