SUV-t készít a Yarisból a Toyota

2020.01.12. 07:22

Bő egy évtizede valószínűleg groteszk tréfaként gondoltunk volna hasonlóra (illetve mégsem, mert volt ilyen már akkor is: Urban Cruisernek hívták), most viszont a Toyota európai alelnöke erősítette meg a hírt, hogy dolgoznak egy C-HR-nél kisebb öszvéren.

10100123
Fotó: Papp Tibor / Totalcar

Matt Harrison az Auto Expressnek nyilatkozva arról beszélt, hogy a mini SUV piac folyamatosan növekszik és vásárlókat vonz el a hagyományos kompaktok (így például a Corolla) elől. Harrison szerint a C-HR még csak a kezdet, bőven nem fedtek le minden szegmenst azzal a modellel.

Az Auto Express szerint a mini SUV az új Yarishoz is használt új platformra, a GA-B-re épülhet, így hossza valahol 4 méter körül lehet majd. Ennek ellenére 2021 előtt aligha láthatunk bármit az újdonságból, hiszen egyelőre még a nevét sem tudjuk, ami arra utal, hogy nagyon a fejlesztés elején járhatnak a japánok. A Renault Captur, a Volkswagen T-Cross és a Nissan Juke új ellenfélre számíthat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.