Veszélyesek az olaszországi autópálya-alagutak

2020.01.12. 08:34

Nem felel meg a biztonsági előírásoknak 200 olaszországi autópálya-alagút, a hiányosságok helyenként olyan súlyosak, hogy veszélyt jelentenek a közlekedők biztonságára - írták pénteken olasz lapok a közlekedési minisztérium egy kiszivárgott dokumentumára hivatkozva.

hil

A tűzoltóságoknak és más illetékes szerveknek novemberben elküldött irat szerint az 500 méternél hosszabb alagutakban megnőtt a balesetveszély, a biztonsági rendszerek és a menekülőutak hiányosak, az alagutak az Európai Unió legminimálisabb biztonsági követelményeinek sem felelnek meg. A 2018-ban súlyos elhanyagoltság miatt leszakadt genovai híd esete után ezek nem meglepő fejlemények.

A minisztériumi körlevél azzal kapcsolatban került nyilvánosságra, hogy december 30-én nagy betontömbök hullottak alá az A26-os autópálya egyik Genovához közeli alagútjának mennyezetéről és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt sérülés. Néhány napja pedig le kellett zárni egy alagutat az A6-os autópályán is Torino és Savona között hasonló esemény miatt.