Minden rekordot megdöntött a Lamborghini

2020.01.17. 06:55

Az már korábban sem volt titok, hogy az Urus révén a Lamborghini az eladások megtöbbszörözésére készül, és bőven túl is teljesítették a tervet.

A brutálisan erős SUV már egyértelműen a legnépszerűbb Lamborghini: összesen 8205 autó készült az olasz gyártónál, és ebből 4962 példányt tett ki az Urus gyártása. Az sem meglepő, hogy a Huracán Evo a második, ebből 2139 készült tavaly. Aventadorból 1104 példány készült, ami az árához és a használati értékéhez képest szintén nem kis mennyiség.

A növekedés olyan mértékű volt, hogy már felmerült a lehetősége a termelés korlátozásának is: a Lamborghininél is felmerült, hogy a több autó ugyan nagyobb bevételt jelent, de ugyanakkor a presztízs kopását is magával hozza. Állítólag az idén nem készül 8000-nél több autó, és ezt a számot csak akkor emelnék 10 ezerre, ha bemutatnának egy negyedik modellt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.