Gyanúsan ismerős az új Skoda terepjáró

2020.02.03. 16:59

A Vision IN egyelőre tanulmány, a Skoda Indiában szeretne nagyobb teret nyerni általa. Elvileg ebben mutatják be az MQB-A0 platform még olcsóbb változatát, de közben néhány részlet arra utal, hogy már a fejlesztés nagy részét is elspórolták a csehek. 

A 4,2 méteres autó oldala árulja el, hogy a Skoda a Volkswagen T-Cross típusából indult ki, a méretből pedig az is kiderül, hogy a kínai, hosszabb hátsó ajtajú változatból. Ezt persze igyekeztek leplezni, ahol lehet, az új orr- és farrész mellett az oldalablakok kontúrját is átrajzolták, a Vision IN-en ez túlnyúlik a hátsó ajtókon, bele a hátsó tetőoszlopba. A sárvédőívek, és az ajtókon végigfutó dekoráció azonban teljesen azonos a T-Cross megoldásával.

Az orr- és farrészt a Skoda aktuális egyenruhájába öltöztették, így a trükk kevésbé vehető észre, a belső tér pedig tanulmányautósan futurisztikus. Ez utóbbi persze aligha marad így, mire 2021-ben bemutatkozik a szériaváltozat, amelynek nagyon fontos szerepet szánnak a Volkswagen csoport India 2.0 fantázianevű programjában. Ennek az lenne a célja, hogy a cégcsoport a jelenleginél komolyabb pozíciókat szerezzen a szubkontinensen, és mivel kifejezetten árérzékeny piacról van szó, a kampány főszerepét egyértelműen a Skoda játssza majd.