Világháború előtti Rolls-Royce kerül kalapács alá

2020.02.04. 13:07

Gooding & Company büszkén jelentette be, hogy március 6-án, Amelia Islanden rendezett aukcióján eladásra bocsátanak egy antik, díjnyertesen restaurált Rolls-Royce-ot is. A kaliforniai aukciósház a világ legértékesebb és legkiemelkedőbb autóinak elárverezésről híres, és a 11. évi árverés sztárja valószínűleg egy restaurált 1914-es Rolls-Royce 40/50 HP Silver Ghost Torpédo Phaeton lesz.

im-149715

A 40/50 HP-s modelljei a Rolls-Royce-nak ikonikusak, sőt, a márka referenciamodelljének tartották. A más néven Silver Ghostként emlegetett modellt 1911 novemberében a világ legjobb autójának kiáltották ki, nem alaptalanul. Megbízhatóságát és könnyű vezethetőségét rendkívül alapos teszteléseknek és precíz gyártásának köszönhette az autó.

Majdnem 100 évvel később, Steve Littin of Vintage & Auto Rebuilds nevű vállalat - akik Silver Ghostok helyreállításában profik – 3 év alatt térítésmentesen restaurálta az autót. 2015-ben mutatták be a kész verziót, ami egy tucat díjat zsebelt be az évek során.

A becsült ára 3 millió dollár körül van, ami több mint 900 millió forintnak felel meg. Ha önnek is megjött a kedve, egy nagyon hasonló autóról itt olvashatja tesztünket, majd lecsaphat a Rolls-Royce-ra a jövő havi aukción!