A koronavírus járvány lassan az európai autógyártást is veszélyezteti

2020.02.07. 12:04

A járvány maga ugyan még nem fenyeget tömegeket Európában – vagy legalábbis nem tudunk ilyesmiről – de a dél-koreai Hyundai üzemek után egyes európai autógyárakban is fennakadást okozhat a termelésben a kínai beszállítók szállításainak kiesése.

fiatplant

Eddig konkrétan a Fiat részéről jelezték, hogy 2-4 héten belül leállhat a gyártás az egyik itteni üzemben, a Kínából származó alkatrészek szállításának kimaradása miatt. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik üzem lehet érintett, de a Kínából érkező alkatrészek kiváltása másutt készülő alkatrészekkel hosszabb kényszerszünetet is eredményezhet.

A Hyundai esetében a koreai leállást állítólag a Kínából vásárolt, készre szerelt kábelkorbácsok hiánya okozta.

Eddig azért nem volt nagyobb hatása a járványnak a nemzetközi autógyártásra, mert a holdújévi ünnepkör miatt ebben az időszakban eleve több hetes leállásra készül az ipar, így számos, Kínából rendelt alkatrészből viszonylag nagy készleteket halmoztak fel a gyártók, de a szállítások további elmaradása már jelentős károkat okozhat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.