Eljön hozzánk is a Fisker Ocean

2020.02.11. 06:19

Eredetileg ugyan Észak-Amerikában mutatták be a Fisker márka legújabb modelljét, de úgy látszik, az európai vásárlókra is számít a cég. Erre utal legalábbis, hogy a 2020-as Genfi Autószalonon is kiállítják a típust, igaz, elérhető egyelőre itt sem lesz.

Valószínű, hogy eleve ez volt a terv – legalábbis erre utal, hogy az Ocean méretei olyanok, hogy a típus Európában sem túl nagy és Észak-Amerikában sem túl kicsi. A 4,64 méter hosszú, 1,93 méter széles és az 1,61 méter magas modell épp az SUV-mezőny közepéhez tartozik, amely most lényegében egyformán divatos minden nagyobb személyautó-piacon. A típus árban és képességekben is összemérhető a ma elérhető konkurenciával, legalábbis az eddigi ígéretek alapján: a 37 499 dolláros alapár 35 ezer euró alatti indulóárnak felel meg.

Az Ocean Európán belül Németországban, az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Dániában, Svájcban, Franciaországban és Ausztriában lesz először elérhető. A típus egyetlen hibája, hogy bár késznek látszik, a gyártás még viszonylag messze van. Az első példányokat 2021 végére ígérik, azaz még több mint másfél év várakozás van hátra azoknak is, akik már letették az autóért a 250 dolláros előleget.