Hamarosan jön a Cupra Leon

2020.02.11. 17:22

A korábbi Leon Cupra is egész népszerűnek bizonyult, nem csoda, hogy sietnek bemutatni az utódot, ahol a névsorrend már megfordul.

cupraleonpv

Egyelőre egy sötét fotót mutattak az autó orráról, amelyen annyi látszik, hogy a nemrég bemutatott Seathoz képest a Cupra változatnak a jelvényén kívül más az első lökhárítója is: a nagyobb teljesítménnyel összhangban nagyobbak az alsó légbeömlők, és bár az a rész épp nem látszik, van rá esély, hogy a hűtőrács formája is más lesz.

A további részleteket csak találgatni tudjuk, de miután kiderült, hogy a Skoda Octavia RS is hibrid hajtást kap, nem csodálkoznánk rajta, ha itt is ugyanez a 245 lóerő csúcsteljesítményű rendszert használnák. Arról is hallani, hogy a Cupra kínál majd csak benzinmotoros változtaot is, amelybe alighanem 2 literes turbós négyhengeres benzinmotor kerül, bár ez valószínűleg jelentősen drágább lesz, mint a hibrid kivitel.

Ennél biztosabbat február 20-ától tudhatunk meg a típusról, akkor tartják ugyanis a hivatalos premiert, a Genfi Autószalonra időzített élő bemutatót megelőzően.