Szupertiszta szuperdízelt ígérnek a VW Golfba

2020.02.14. 16:04

A dízelbotrány okozta károkat ismerve már az is csoda, hogy a Volkswagen még mindig kitart a dízel-technika mellett, bár valószínű, hogy a piaci igényekkel és a szén-dioxid-kibocsátási korlátozásokkal elég jól meg tudják majd indokolni, hogy miért készülnek újabb Golf GTD-t bemutatni 2020-ban.

gtd

A Volkswagen a részleteket egyelőre titokban tartja – az is csak egy korábban kiszivárgott dokumentum alapján sejthető, hogy a GTD-be a kétliteres turbódízel motor 200 lóerős változatát építi – de azt fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy a legújabb Golf sportos dízel-változatába a világ egyik legtisztább belsőégésű motorja kerül.

Ezt állítólag egy új, három katalizátoros kipufogógáz-tisztító rendszerrel sikerült elérni, amely két helyen fecskendez urea-tartalmú adalékot a kipufogórendszerbe, így kb 80%-kal csökkenti a dízelmotor nitrogén-oxid kibocsátását.

Ennél többet nyilván a Genfi Autószalonon tudhatunk majd meg a Golf új változatáról, amely Európában valószínűleg még a tavasz folyamán meg is jelenik a VW kereskedések kínálatában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.