A kereskedés törte össze az ügyfél autóját

2020.02.16. 07:29

Egy lovelandi Ford márkakereskedés egyik alkalmazottja véletlen összetört egy majdnem frissen vásárolt Ford Mustangot. Az autót Mark Grage vásárolta két héttel a baleset előtt, de 428 kilométer után úgy gondolta, hogy neki gyenge a gyári Mustang GT. Ezért visszavitte a kereskedésbe, ahol az ezzel foglalkozó technikus beépített az autóba egy extraként utólag megrendelhető Roush kompresszort.

A tesztúton viszont nem adta ki az egyik kanyar és nagy sebességgel nekiment egy oszlopnak. A technikus nem sérült meg, de az autó elejét teljesen összetörte. Olyan szerkezeti elemek is összeroncsolódtak, amik nélkül az autót már nem lehet újjáépíteni. A kereskedés bocsánatot kért a tulajdonostól és az autó teljes árát visszautalta, ráadásul még kártérítést is fizettek az incidensért.

Amerikában viszonylag gyakoriak a Mustang-balesetek, mert - alapból sem gyengék - könnyű erősre felpiszkálni a motort, és ezzel sokan visszaélnek. Ezzel szemben az autó könnyedén megcsúszik és nehéz összeszedni, főleg az öregebb Mustangokat, amiknek a futóműve még nem olyan ügyes.