Nagyot bukott a Volkswagen a koronavírus miatt

2020.02.17. 06:58

A Volkswagen-csoport közleménye szerint a Covid-19 koronavírus miatt januárban éves szinten 11,3 százalékkal estek az eladásaik Kínában, amely a világ legnagyobb járműpiaca. Nagyjából ekkora visszaesésre számítanak elemzők az idei első félévre a teljes kínai újautó-piacon. 

mumz

A VW-csoport januárban 343 ezer 400 járművet értékesített Kínában és Hongkongban, ami 11,3 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi eladásaikhoz képest. Ez már azért is szomorú hír a német konszernek, mert évek óta Kína a Volkswagen legnagyobb piaca. Tavaly 4,2 millió autót értékesítettek az országban, 0,6 százalékkal többet a 2018. évinél. A VW csoportszintű globális eladása a múlt hónapban 5,2 százalékkal, 836 ezer 800 járműre esett, az észak-amerikai eladások ugyanakkor csaknem 5 százalékkal nőttek.

A koronavírus kínai autópiacra gyakorolt hatásáról a kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM egyik vezetője azt mondta, a világ legnagyobb autópiacán az idei első fél évben akár több mint 10 százalékkal, az idei év egészében 5 százalékkal eshetnek az eladások tavalyhoz képest. A becsült adatok arra az esetre érvényesek, ha még április előtt sikerül felülkerekedni a koronavíruson.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.