Porsche-terepjáró, kicsit másképp

2020.02.18. 17:13

Amikor egy autót átalakítanak, általában szem előtt szokták tartani az eredeti vonalait, vagy azt, hogy milyen célra készült. Hát, itt teljesen más a helyzet.

A Smash Customs nevezetű tuningműhely még a 2017-es Sema Shown mutatta be a rendkívül furcsa Porschéját, amit most eladásra bocsájtanak. Az eredeti autó egy 1969-es Porsche 911, amin első ránézésre is elég sok mindent megváltoztattak. Karosszériáját és alvázát erősen átalakították, és természetesen a lengéscsillapítókat, illetve a felfüggesztést is módosították, hogy jobban funkcionáljon új szerepkörében az autó. A rengeteg egyéb változtatás mellett feltűnőek még az óriási kerekek - egy pótot is helyeztek az autó tetejére - amik jóval a kerékjárati íven túl helyezkednek el. A biztonság érdekében bukócsövet is szereltek az autóba, és az egyetlen üveg, amit meghagytak benne, az a szélvédő.

Különleges matt fekete színű fényezést is kapott az újdonsült terepjáró, pont ugyanolyat, amit a lopakodó repülőgépeknél használnak, így a tuningműhely közvetlen a légierőtől vásárolta meg a színt.

Bár annyira messze nem menő, mint a Dakarra épített Porsche volt, magasra mehet az ára. Jelenleg 23 700 dollárnál (átszámítva majdnem 7,5 millió forint) jár a legnagyobb ajánlat, az eBay-en lehet rá licitálni.

Forrás: carscoops