Hibrid hajtást kap a legsportosabb VW Touareg

2020.02.25. 10:50

Új Touareg változatot mutat be a Volkswagen, amely ismét viselheti az R jelzést, amely a legsportosabb, legerősebb VW típusváltozatok kiváltsága. Volt már ilyen, a V10-es dízelmotorral felszerelt R50 350 lóerős motorral az első generációból, de ez most valami más.

Az új Touareg R-be ugyanis konnektoros hibrid hajtáslánc kerül, benzinmotorral. A 3 literes V6-os turbós TSI motor csúcsteljesítménye 340 lóerő, ezt egészíti ki egy 136 lóerős villanymotor és egy 14,1 kWh-s akkumulátor. Az elektromos hatótávot egyelőre nem adták meg, de azt tudjuk, hogy van villanyautó-üzemmód, és egészen 140 km/h-ig használható. Az autó végsebessége egyébként 250 km/h, és a Travel Assist nevű sebesség- és sávtartó rendszer a csúcssebesség mellett is használható.

Az új Touareg R-ben az az igazán érdekes, hogy a típusjelzés ellenére nem ez a kínálat legjobb dinamikájú darabja. A gyár 5 másodperces gyorsulási időt ad meg 100 km/h-ra, míg a 421 lóerős V8 TDI változat ugyanerre 4,9 másodperc alatt képes. Arról nem beszélve, hogy az R hibrid hajtása csak feltöltött akkuval tudja a 462 lóerőt, míg a dízel bármikor.

Ha a külsőségeket nézzük, akkor persze ez a tökéletes R: a fekete hűtőmaszk és a 20 vagy 22 hüvelykes fekete felnik miatt egyértelműen ez a legfenyegetőbb megjelenésű Touareg változat.

Úgy tudjuk, a Touareg R-t a Genfi Autószalonon tervezik bemutatni, a forgalmazás beindítása Európában pedig az év második felére várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.