Toyota AMG-motorral? Simán!

2020.02.25. 17:16

A Carscoops írt egy rövid cikket egy Toyota Hiluxról, amiben motor cseréltek. Ebben önmagában semmi különleges nem lenne, csakhogy egy V8-as, 6.2 literes AMG M156-os motort tettek bele.

A Mercedes több éven át építette a brutálisan erős motorját, amit először 2007-ben szereltek autóba, egy CLK63 AMG-be. Az M156-ossal 475 lóerő és 630 NM volt a teljesítménye a sportautónak. Később a Mercedes rengeteg AMG modelljébe szerelte ezt a motort, néhányban még fel is húzták 518 lóerőig. Sőt, a motor fejlesztett verziója M159 néven fut, ami már 622 lóerőt is képes kipréselni magából.

Nem meglepő módon a pickupnak a motorcsere után nagyon durva hangja is lett, ami alapján biztos nem lehetne megmondani, hogy egy Toyota Hilux az. Különlegessége még az autónak, hogy a váltója manuális, ami sosem volt gyárilag elérhető az M156-os motorral.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.