Négy teherautóból épített tornyot a Volvo

2020.02.26. 16:38

A Volvo teherautós részlege az évek során több alkalommal is igyekezett érdekes videókkal lenyűgözni a közönséget. A legismertebb Van Damme kamionos spárgája lett 2013-ból, de volt siklóernyő-vontatás és 750 tonnás giga-szerelvényt mozdított meg egyetlen FH vontató.

A legújabb ilyen videóban négy teherautót állítottak egymásra: egy FMX, egy FH16 nyergesvontató, egy FH nehéz teherautó és egy FM közepes teherautó alkotja a tornyot, amelynek a tetejére a Volvo Truck vezérigazgatója is felállt. A torony persze tapasztalt sofőrt kapott, és nyilván csak lépésben haladt, de a villámló éjszakában így is megdöbbentően fest az 57 tonnányi Volvo.

A megdöbbentés szándékán túl egy másik üzenetet is hordoz a Volvo-torony: az alulra helyezett négytengelyes FMX ipari teherautó hátsó tengelypárjának teherbírását 38 tonnára emelték, az első négy kerék precíz kormányzása pedig segít megtartani az egyensúlyt.

A werkfilmben egyébként megmutatták a teherautó-tornyot nappali fényben is, így kizárható a trükkfelvétel lehetősége. Emellett elmondták azt is, hogy a mutatvány megtervezésével egy egész mérnökcsapat foglalkozott nagyjából egy hónapon keresztül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.