Leleplezték az új, kétmotoros Octavia RS-t

2020.03.03. 16:33

A Volkswagen új sport-hibrid hajtásrendszerével nem először találkozunk: ez kerül a Golf GTE-be és a Cupra Leon egyik változatába a négy közül. Az Octavia RS legújabb generációját viszont ezzel mutatják be elsőként, és azt sem titkolják, hogy milyen dinamikát kínál.

A sportos hibrid 245 lóerejét két motor adja össze: egy 1,4 literes, 150 lóerős turbós négyhengeres benzines, illetve egy 115 lóerős villanymotor. Ez utóbbi egy 13 kWh-s akkucsomaghoz csatlakozik, és elvben 60 km-es tisztán elektromos hatótávot biztosít az autó számára.

A leendő tulajdonosok számára valószínűleg érdekesebb információ ennél, hogy együttesen mire képes a két motor. Ezen a téren a Skoda Octavia RS iV – ez a hibrid változat teljes neve – nem kiemelkedő, de tisztességes dinamikát kínál. 7,3 másodperc kell a 100 km/h eléréséhez, a végsebessége pedig 225 km/h.

Az igazán bátor lépés az lett volna, ha ez lenne az egyetlen elérhető Octavia RS a továbbiakban, de úgy néz ki, itt is a VW biztonsági játéka érvényesül: lesz benzines és dízelmotoros RS változat is, igaz, azokat csak később mutatják be. Ám az elég valószínű, hogy a benzines turbómotorral jobban megy majd a csehek népszerű sportos családi autója, sőt, az sem lehetetlen, hogy a dízelmotorral is.