Bacalar: megér ez az autó 580 milliót?

2020.03.05. 13:12

A Bentley ugyan kevesebb lesz az idén egy csúcsmodellel, de talán ennek ellensúlyozására új tevékenységet kezdenek a Mulliner részleg segítségével, amely eddig is az egyedi kívánságok kivitelezését végezte. A Mulliner Bacalar az első ilyen, nagyon kis szériás modell, amelyből 12 példány készül, egyenként 1,5 millió angol fontért.

A gép elsősorban külsejében tér el a szériagyártású Continental modellektől: stílusában a tavaly bemutatott EXP 100 GT tanulmányt idézi, bár jóval rövidebb, és a hajtása sem elektromos. Itt még a jól ismert hatliteres, W12-es turbómotort kínálják, igaz, némi tuninggal: a csúcsteljesítménye itt 659 lóerő, a maximális nyomatéka pedig 900 Nm. Az óriási motorhoz ezúttal 48 voltos hibrid rendszer is jár.

A Bacalar különlegessége az egyedi formákon kívül a hibátlan kézimunkával legyártott belső tér, amelybe különleges fabetétek és egyenként 148 199 öltést tartalmazó ülések kerülnek. A címben szereplő kérdés egyébként költői: a 12 példány mindegyikére akadt vevő, már a bemutató előtt, így a másfél millió fontot legfeljebb a következő Mulliner modellre érdemes elkezdeni összerakosgatni a párnacihába.