Nézzék, ilyenek lesznek az új Ford Broncók

2020.03.10. 11:30

Bár a Ford Bronco visszatérése évek óta eldöntött tény, sőt, tavaly novemberben be is mutattak egy off-road versenygépet ezen a néven a Baja 1000 verseny kapcsán, a premier csak húzódik. A napokban viszont több fotó is felbukkant az interneten, és ezek alapján a Bronco név egész modellcsaládot takar.

A képeken háromféle autó látszik: a Jeep Wranglerhez hasonló méretű és jellegű háromajtós Bronco, egy hosszabb, de formára, és valószínűleg műszaki tartalomra is közel azonos ötajtós, illetve a Bronco Sport, amely inkább afféle közúti szabadidő-autónak tűnik, és amely talán leginkább illeszkedik a jelenlegi autó-divathoz.

Az előbbi valószínűleg alvázas, és legalább hátul merev tengelyes modell, amely a Ford nagyobb SUV-jainak technikáját örökli. Ez korlátozott komfortot, de jó terepjáró képességeket ígér. Ez egyben korlátozza azt is, hogy hol és kiknek lehet majd eladni.

Alighanem ezért is készül a Bronco Sport, amely a Ford Kuga alapjaira épül, nyilván kényelmesebb, otthonosabban mozog épített utakon, viszont ez is viseli a Bronco-stílusjegyeket, a szögletes alapformát, a LED-karikás fényszórókat. Ebből könnyen lehet akár globális sláger is, azon sem lepődnénk meg, ha később Európában és Kínában is felbukkanna.

Bár a Bronco család bemutatójára várhatóan még a tavasz folyamán sor kerül, a műszaki megoldásokról egyelőre meglepően kevés részletet tudunk. A találgatások szerint elsősorban nagyobb Ecoboost motorokat használ a Ford: a 2,3 literes négyhengeres és a 2,7 literes V6-os turbós benzineseket, amelyek közül a kisebbik is 270 lóerő feletti teljesítményű. A Bronco Sportba azonban kisebb motorok is bekerülhetnek.