Ilyen Suzuki Jimny-t is csinálnak már

2020.03.16. 15:55

Új-Zélandon van egy kereskedés, ami Suzuki Jimny-ket alakít át, egészen különös módon: platós-verziókat gyárt belőle – írta a motor1.com.

Gyártásuk nem túl bonyolult, legalábbis papíron. Az autó hátsó felét levágják, ezzel teljesen eltávolítva a hátsó üléssort, és helyére egy alumínium ágyat helyeznek – nem túl nagy, de elfér benne pár dolog. Természetesen a kettő közé egy elválasztófalat tesznek, de egyébként ennyi, kész is. Ami szintén nem hátrány, hogy ezt mind a helyi Suzuki-importőr csinálja, így valószínűleg az autóra vonatkozó garanciák, illetve jótállások sem vesznek el.

A Suzuki-kereskedés egyelőre csak egy Jimny JX alapmodellt alakított át, ami mellesleg ötsebességes váltóval van felszerelve, illetve 1.5 literes, négyhengeres, 100 lóerős motorral. Extraként bluetooth-os rádiót is kapott, viszont a függönylégzsákokat eltávolították belőle, amire egy matrica is figyelmeztet.

Az átalakítás azonban nem olcsó, nagyjából 7300 dollárba – azaz 2.2 millió forintba – kerül, így az autó teljes ára több mint 7 millió forintra emelkedett. Ezért az árért természetesen vadiúj pick-upok is kaphatóak már, de aki pont egy ilyen Jimny-re vágyik, az most szert tehet rá.