Ötajtós Suzuki Jimny a láthatáron

2020.04.02. 06:09

A Suzuki ugyan Indiában is kiállította már a Jimny háromajtós változatát, de úgy tűnik, forgalmazni nem kezdték el, és nem is tervezik. A helyi leányvállalat, a Maruti-Suzuki ehelyett készít egy ötajtós változatot, amely jobb ár-érték arányt nyújthat.

Ez még csak virtuáltuning, de valami hasonlóra számíthatunk a Marutitól
Ez még csak virtuáltuning, de valami hasonlóra számíthatunk a Marutitól

Mindez nyilván arra vezethető vissza, hogy Indiában egy ilyen kisautó is komoly beruházásnak számít, így a közönség jobban figyel a használati értékre, ami a Jimny esetében nem nagyon jó: a háromajtós, amelyet elsősorban a formája és meglepően jó terepjáró képességei miatt kedvelnek a világ más részein, 85 literes csomagtartójával aligha számíthatna kedvező fogadtatásra Indiában.

Az indiai Autocar szerint ezért készül a hosszabb változat, öt ajtóval és nagyobb csomagtérrel. Így, a jó terepjáró képességek miatt vidéken kifejezetten keresett termékké válhat a Jimny.

Műszaki szempontból egyébként nem várható nagyobb változtatás a típuson az alváz és a felépítmény mehosszabbításán kívül, az 1,5 literes szívómotor is megmarad, amelyet a Suzuki indiában több más modell számára is gyárt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.