Többszörös teljesítményt ígér a Linear Labs villanymotorja

2020.04.03. 17:20

A Linear Labs egy családi vállalkozás: Fred és Brad Hanstable eredetileg kompakt szélturbinákhoz tervezett generátort, ebből született meg egy új, nagy teljesítménysűrűséget kínáló villanymotor-típus.

A HET elnevezésű motor a klasszikus elvek alapján működik, de megnégyszerezett forgórészének köszönhetően a megszokott teljesítmény és nyomaték többszörösét adja le.

A lényeg annyi, hogy míg a hagyományos villanymotorokban egy állórészt és egy forgórészt alkalmaznak – vagy az állórészen belül, vagy azon kívül – addig a HET esetében az állórészt kívül, belül, és mindkét végén is elhelyeztek egy-egy forgórészt. Ezzel megtöbbszörözték az elérhető teljesítményt és nyomatékot, anélkül, hogy a motor méretét vagy fordulatszámát növelték volna.

A Linear Labs szerint a megoldás egyszerűsége jelenti a legnagyobb előnyt: sem fordulatszám-csökkentő áttételre, sem AC-DC átalakítóra nincs szükség ehhez a típusú motorhoz, így rengeteg hely és tömeg takarítható meg általa.

Állítólag már több érdeklődő is akadt már, köztük járműgyártók is, bár ma még nehéz megjósolni, hogy a HET elterjed-e a villanyautó-gyártók körében, vagy sem. Valójában eddig sem az olcsó, erős és jó hatásfokú villanymotor hiányzott a sikerhez, hanem az olcsóbb, biztonságosabb és gyorsabban tölthető akkumulátor, de azon a téren az áttörés még várat magára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.