Hétfőtől ingyenes lesz a közterületi parkolás az egész országban

2020.04.05. 13:57

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – írja az MTI. A fertőzés szempontjából most nem ajánlott tömegközlekedésről próbálja így az autóhasználat felé terelni a lakosságot a kormány.

P1100480

"A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" - fogalmazott Orbán Vikor az MTI-nek. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - tette hozzá.

Orbán tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte a kormányfő.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.