3500 bérautó égett porrá egy tűzvészben

2020.04.06. 11:44

A motor1.com közölt egy cikket egy tűzesetről, ami egy floridai reptér közelében történt, és több mint 3500 autóban tett kárt.

A tűz pénteken 16:45 körül lobbant ki a reptéri bérautóknak fenntartott parkolóban – így pusztíthatott el ennyi autót. A szemtanúk elmondása szerint a lángokat kisebb robbanások előzték meg, és nagyon gyorsan terjedt a tűz egyik autóról a másikra. A tűzoltóság eleinte annak ellenére sem tudta csillapítani, hogy négy tűzoltóautóval és két helikopterrel is a helyszínen voltak. Szerencsére később, este 11 körül már el tudták oltani, de ezalatt a pár óra alatt is 3500 autót és 15 hektárnyi földterületet pusztított el a tűz.

30a80641-3ced-4c01-965b-c0dbec6e58b8-Burned

Egyelőre még vizsgálják, hogy mi okozhatta a tüzet, de azt fontos megjegyezni, hogy az úgynevezett parkoló egy egyszerű füves terület volt, nem volt aszfaltozva. Sokan arra gyanakodnak, hogy a frissen visszavitt, még meleg autók és a száraz fű kombinációja okozhatta a tüzet. Mindenesetre nem a legjobb ötlet közel 8000 autót egy helyen parkolni füves területen, egy egyébként is meleg és többnyire száraz környéken.

Pozitívum, hogy másik 3800 autót meg tudtak menteni és személyi sérülés sem történt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.