Két brutálisan erős Audit készített az Abt

2020.04.06. 15:54

Ahogy az az RS6-R és az RS7-R nevekből is sejthető, az Abt az Audi RS6 és RS7 tovább tuningoldására adta a fejét. Mindkét modell ugyanazt a tuningot kapja, amitől a teljesítményük 600-ról 740 lóerőre emelkedik.

Az persze nem igazán meglepő, hogy a négyliteres biturbó V8-asban találtak még tartalékot. A száznegyven lóerő többlet a gyorsulási időben négy tized javulást hozott: 3,6 helyett 3,2 másodperc alatt érhető el a két összkerék-hajtású szörnyeteggel a 100 km/h. A nagyobb teljesítmény eléréséhez egyébként kicserélték a feltöltőrendszer egy jelentős részét – a két turbó és az intercooler biztosan új – valamint a kipufogórendszert, és az elektronika programját is.

A képek láttán mégis az az érzésünk, hogy nem a motortuningra helyezték a hangsúlyt. A 22-es felnik, a nagy első légbeömlők, hátsó diffúzor és oldalsó kötényezés révén könnyedén ezek lehetnek a ma létező legfeltűnőbb utcai Audik, amiket pénzért kapni lehet.

Nem is kevés pénzért: maga az átalakítás 69 900 euróba kerül, és ebben még nincs benne az alapautó bőven százezer euró feletti vételára. Ráadásul aki nem rendel időben, még le is csúszhat az Abt különlegességéről, mivel mind az RS6-R mind az RS7-R 125 példányban készül.