Árverezik Patton tábornok terepjáróját

2020.04.09. 11:59

A kérdéses jármű, egy Dodge WC-57 1944-ben készült Patton iránymutatásai szerint, kifejezetten a hadsereg-parancsnoki teendők ellátására.

Így került a járműre némi extra páncéllemez a motortér elé és az hátsó üléssor mögé, egy 30-as kaliberű Browning géppuska a jobb első ülés mellett felszerelt állványra, kifejezetten légvédelmi céllal, illetve az első ülések mögé egy kapaszkodó, amelyet a szemlék során a csapatok előtt állva tisztelgő tábornok gyakran használt.

A WC-57 egyébként is viszonylag ritka jármű, a felderítő feladatokra kifejlesztett, háromnegyed tonnás terepjáróból bő hatezer példány készült összesen, és mára ezek nagy része is megsemmisült. Ez a tábornoki példány pedig tényleg egyedi, így megbecsülni is nehéz lenne, hogy mennyit érhet.

A tervek szerint a járművet a Worldwide Auctioneers árverezné el az Americana Festival keretein belül, amelyet a jelenlegi tervek szerint június 11–14. között tartanának Indiana államban, már ha a járványhelyzet lehetővé teszi.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.