Vennél Bugatti stílusú órát 90 millióért?

2020.04.11. 10:59

Egy amerikai órakészítő manufaktúra, a Jacob & Co, legújabb óráját a Bugatti Chiron stílusában építette meg. Értem ezalatt, hogy legalább olyan érdekes technikai megoldásokat kapunk, arányaiban legalább olyan drágán.

Az óra titán keretén - akárcsak a Chiron oldalán - megjelennek a jellegzetes C betűt mintázó légbeömlők, az elején pedig a Bugatti tradicionális hűtőmaszkja. Belül a szerkezetben egy csomó apró izgalmas részlet van, mint az üzemanyagszintjelző, apró kardántengelyek és a fogaskerekek között elrejtve egy differenciálmű. A legizgalmasabb részlet mégis a zafír-kristályból készült 16 hengeres motorblokk, amiben titán dugattyúk mozognak. A Jacob & Conál a főtengelyre a legbüszkébbek, bár az csak acélból készült, pontos mintája az eredeti Chiron főtengelyének.

Félelmetesen kívánatos egy autórajongónak, de átlag földi halandónak nehezen elérhető lesz, mivel összesen 250 darab készül. A másik, talán még ennél is nagyobb korlát, hogy 280 ezer dollárt kérnek érte, ami jelenlegi árfolyamon 90,6 millió forint. Jacob & Conál elmondták, hogy a Chiron ihletésű óra teljesen független a francia gyártótól, így nem kell birtokolnunk egy modelljüket sem, hogy megvehessük ezt az órát.