Elvétette a kijáratot, gyalogos felüljárón fordult meg Jimny-jével

2020.04.14. 10:03

Egy kínai férfi megmutatta, hogy a Jimny nem csak terepen, illetve közutakon állja meg a helyét, de gyalogos felüljárón is kiválóan lehet vele közlekedni. Már ha nem szakad le az autó súlya alatt – írta a Carscoops.

onlyinchina
Fotó: Thomas Hall

Az egész azzal kezdődött, hogy a sofőr elvétette az autópályakihajtót. Normális emberek valószínűleg elmentek volna a következő kijáratig, de a Jimny tulajdonosa nem volt ilyen türelmes, sőt, egy szenzációs ötlete is volt; megfordul a gyalogos felüljárón. Nem sokat viccelt, tényleg felhajtott az átjáró egyik oldalán, majd áthajtott a másikra, és lejött a lépcsőn. Valószínűleg azért ez nem volt ilyen egyszerű, hiszen rendkívül szűk az átjáró, és egy rendőr is megzavarta, mindenesetre a Jimny és a sofőr is sikerrel vették az akadályt.

Így utólag jót lehet mosolyogni az egészen, de nem lett volna annyira vicces, ha az átjáró leszakad a Jimny súlya alatt. Ráadásul ez benne is volt a pakliban, mivel a híd teherbírása maximum 1 tonna, a Suzuki súlya pedig 985-1150 kiló között van. Szerencsére ez nem történt meg, de nem úszta meg teljesen a sofőr, az arra járó rendőr elcsípte a nem mindennapi műveletet és 200 jüanra (kb. 9 ezer forint) bűntette.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.