Elfogták a jelblokkolót használó budapesti tolvajokat, akik január óta fosztogattak autókat

2020.04.20. 11:56

Április 16-án Józsefvárosban fogta el a rendőrség azt a három férfit, akik két hónap alatt tíz autót törtek fel a VIII. és X. kerületben, többségüket jelblokkoló segítségével. A csapatot több bűnszövetségben elkövetett lopással gyanúsítják – írta a Police.hu.

A három férfi január 6-a és március 11-e között követte el a bűncselekmény-sorozatot, a 46 éves P. Sándor az összesnél jelen volt, az 55 éves Cs. Károly nyolcnál, a 30 éves L. Gábor pedig négy autófeltörésben vett részt. Legtöbb esetben jelblokkoló segítségével akadályozták meg a tulajdonosokat, hogy lezárják autójukat – ezek működéséről már volt részletesebb cikkünk. Amikor nem a modern technikát hívta segítségül a tolvaj-társaság, akkor csak simán betörték az autók ablakait, hogy hozzáférjenek az utastérben hagyott tárgyakhoz.

A gyanúsítottak többek között laptopokat, tableteket, fényképezőgépeket, objektíveket, illetve iratokat és személyes használati eszközöket is elvittek. A letartóztatást a VIII. kerületi rendőrség alapos nyomozása előzte meg  számos videóelemzéssel, adatgyűjtéssel – és három jelblokkolót, illetve több számítástechnikai eszközt is lefoglaltak.

A jelblokkolóval, illetve jelismétlővel történő autólopás nem újdonság, hiszen nem költséges, és a kulcsnélküli autókat könnyedén, akár fél perc alatt is fel lehet így törni. Pár éve egy Porschét is ilyen módon loptak el Budapesten, de az elkövető ott se húzta sokáig.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.