Elfogták a jelblokkolót használó budapesti tolvajokat, akik január óta fosztogattak autókat

2020.04.20. 11:56

Április 16-án Józsefvárosban fogta el a rendőrség azt a három férfit, akik két hónap alatt tíz autót törtek fel a VIII. és X. kerületben, többségüket jelblokkoló segítségével. A csapatot több bűnszövetségben elkövetett lopással gyanúsítják – írta a Police.hu.

A három férfi január 6-a és március 11-e között követte el a bűncselekmény-sorozatot, a 46 éves P. Sándor az összesnél jelen volt, az 55 éves Cs. Károly nyolcnál, a 30 éves L. Gábor pedig négy autófeltörésben vett részt. Legtöbb esetben jelblokkoló segítségével akadályozták meg a tulajdonosokat, hogy lezárják autójukat – ezek működéséről már volt részletesebb cikkünk. Amikor nem a modern technikát hívta segítségül a tolvaj-társaság, akkor csak simán betörték az autók ablakait, hogy hozzáférjenek az utastérben hagyott tárgyakhoz.

A gyanúsítottak többek között laptopokat, tableteket, fényképezőgépeket, objektíveket, illetve iratokat és személyes használati eszközöket is elvittek. A letartóztatást a VIII. kerületi rendőrség alapos nyomozása előzte meg  számos videóelemzéssel, adatgyűjtéssel – és három jelblokkolót, illetve több számítástechnikai eszközt is lefoglaltak.

A jelblokkolóval, illetve jelismétlővel történő autólopás nem újdonság, hiszen nem költséges, és a kulcsnélküli autókat könnyedén, akár fél perc alatt is fel lehet így törni. Pár éve egy Porschét is ilyen módon loptak el Budapesten, de az elkövető ott se húzta sokáig.