Negyven év után találtak rá egy baromi ritka Mercedesre

2020.04.21. 10:24

Egy amerikai családot kellemes meglepetés érte, amikor rábukkantak egyik rokonuk hatvanéves Mercedesére. Mint kiderült óriási ritkaság, nem mellesleg egymillió dollárt ér – 325 millió forintot.

Az 1960-as Mercedes Benz 300SL Roadster negyven éve meg sem mozdult, mivel tulajdonosa elrakta egy garázsba porosodni - állapota emiatt messze nem kifogástalan. Az iménti tulaj a 70-es években testévre SL300 Roadsterét vezette először, és annyira beleszeretett a típusba, hogy ő is vett egyet '76-ban. Pár éven át használta, ezalatt 25 ezer kilométert tett bele, majd 1980 körül hosszú időre eltette.

Azóta érintetlenül állt a klasszikus, és a tulajdonos halála után családjához került. Most egy New York-i veteránautó kereskedésnél van, a Gullwing Motor Cars-nál, és eladásra vár. A kereskedésnél azt is kiderítették a sorozatszám alapján, hogy az autónak eredetileg egy ritka, kékes-szürkés - Blaugrau - fényezése volt, kék bőrkárpittal. Ez még ritkábbá tette volna, ha nem fújja át a tulajdonosa pár évtizeddel ezelőtt szürkére, és nem kárpitozza újra feketére.

Ezek, és állapota ellenére is egymillió dollárért kínálják a Mercedest, hiszen óriási ritkaságnak számít - 300SL Roadsterből összesen 1858-at gyártottak, az 1960-as modellből pedig csak 249 darabot - ilyen kevés kilométerrel meg főleg nagy találatnak számít.

Forrás: thedrive