Először villantják meg az új Opel Mokkát

2020.04.22. 10:22

Az Opel megújításának következő lépcsője az új Mokka bemutatása lesz, legalábbis erre utal az első hivatalos előzetesek bemutatása.

Opel-Mokka-511846

A rövid videón és az egy szem hivatalos képen ugyan még zöld álcafóliában látható az újdonság, de több lényeges részlet így is jól látható. Nagyszerűen kivehető például a hátul csúcsban végződő oldalablak-sor, amely a GT X Experimental tanulmányt idézi, illetve a PSA kisautókra jellemző hosszú első túlnyúlás, amely itt kifejezetten rövid farrésszel párosul.

A Mokka nyilvánvalóan a Peugeot csoport szabvány CMP platformján alapul majd, és ahogy a legtöbb ilyen alapú modellből, ebből is készül elektromos változat, már az első pillanattól. Egyébkény 4 méternél nem sokkal hosszabb autóról van szó, amely várhatóan az Opel szabadidőautó-palettájának legkisebb tagja lesz. A motorválaszték terén sem várható meglepetés, a szabvány blokkokon – az 1,5 literes dízel és az 1,2 literes háromhengeres turbós benzinmotor különböző változatain kívül nemigen várható más.

A bemutatóig legfeljebb egy-két hónap lehet hátra, azt pedig már most elárulták, hogy a típus gyártását 2020 negyedik negyedévében tervezik beindítani, a forgalmazás pedig 2021 elején kezdődik.