Csinos lett volna a Yamaha sportkocsija

2020.04.29. 06:07

A Yamaha éveken át játszott a sportkocsigyártás beindításával. Mint most kiderült, az EU-ban még egy formatervet is levédettek, még 2018-ban, ám tavaly ősszel bejelentették, hogy lemondtak a tervekről.

Pedig a McLaren F1 tervezőjétől, Gordon Murray-től megszerezték hozzá a kis sorozatú gyártáshoz kifejlesztett iStream gyártási rendszert, és már mutattak is egy tanulmányautót 2015-ben, amelyen láthattuk, hogy milyen méretben gondolkodnak a Yamahánál.

A sportkocsijuk kisebb lett volna, mint a legtöbb konkurens – a kis kupé nagyjából leginkább talán a Mazda MX-5-höz hasonlítható méreteiben – és ehhez alakították ki a két éve levédetett formákat. Állítólag az is felmerült, hogy a Yamaha saját fejlesztésű, 274 lóerős villanymotorja hajtsa a típust.

Most azonban már legfeljebb fantáziálhatunk a csinos formáról, megvalósítani aligha fogják – legalábbis ez derült ki abból, amit tavaly ősszel mondott a gyár szóvivője Tokióban. Úgy tűnik, felmérték a lehetőségeket, és arra jutottak, hogy a piac egyszerűen nem tartana el egy ilyen rétegmodellt.