Az AMG-nél bukkan fel a Garrett villanyturbó

2020.06.17. 15:23

A Garrett tavaly ősszel mutatta be az E-Turbo nevű, integrált villanymotoros turbófeltöltőjét, és bár az AMG nem nevezi így, kísértetiesen hasonló, Garrett feliratos feltöltővel készül felszerelni a motorjait, amivel eltüntethető a turbófeltöltő késedelme.

A Mercedes tuningrészlege az 53 AMG modellekben használt először hasonló megoldást, de a soros hathengeres motoron még különálló elektromos kompresszor segített hamarabb felpörgetni a turbó járókerekét. Ennél a Garrett-féle megoldás egyértelműen egyszerűbb, és valószínűleg hatékonyabb is.

Az új villanymotoros turbót az AMG kétliteres négyhengeres, illetve négyliteres V8-as motorjain tervezi bevetni, amelyek a maguk kategóriájában eddig is a legerősebbek közé tartoztak – különösen a kétliteres 421 lóerős változata – viszont az új megoldással sokat javulhat a gázreakciójuk, és az alacsony fordulatszám mellett jelentkező forgatónyomatékuk is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.