Tízezer dolgozójától szabadulna a BMW?

2020.06.19. 17:45

A tárgyalásokat állítólag a mai nappal zárták le, azzal a kompromisszummal, hogy a BMW csak olyan alkalmazottjaitól válik meg, akik amúgy is határozott idejű szerződéssel voltak a cégnél.

bmwplant

Az ő esetükben megteheti a vállalat, hogy egyszerűen nem hosszabbít szerződést, és ezzel csökkenti az alkalmazottak számát, jelentősebb járulékos költségek, és a megállapodás nyomán hangos tiltakozások nélkül. A cél egyértelműen a gyártókapacitás időleges csökkentése, mivel a koronavírus-járvány miatt a cég legtöbb piacán a megszokottnál jóval kisebb kereslet mutatkozott új személyautók iránt, mint a korábbi években.

Ugyanakkor egyelőre úgy néz ki, a BMW ennél nagyobb leépítést nem tervez, mivel a legtöbb előrejelzés szerint a kereslet már 2021-re visszaállhat a korábbi szint közelébe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.