A hét balekja a civil rendőrautót ittasan, gyorshajtva előző suzukis

2020.06.20. 23:13

Alighanem a hét legdrágább előzését hozta össze egy suzukis Vas megyében. Eleve nem kis pech egy bekamerázott, civil rendőrautót 157-tel előzni 90-es szakaszon, de ennél nagyobb baj, ha közvetlen ezután pozitív alkoholtesztet produkál az ember. 

Hónapok óta tart az ország rendőrségein a civil autós akciósorozat, aminek lényege, hogy a rendőrök jelöletlen autókkal vegyülnek el a forgalomban várva, hogy az autó kamerája előtt történjen valamilyen vétség, szabálytalanság. Vas megyében is így tettek a Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a héten, és annyira előttük történt az esemény a 84-es úton, hogy egy őket előző Suzuki lett a nagy fogás. Láttunk már ilyet Mustanggal, záróvonallal és extrém gyorshajtással, de a swiftes még arra is ráfejelt.

Mint a videóhoz csatolt közlemény írja, az intézkedés közben felmerült a gyanú, hogy a Swift sofőre ittas, amit aztán az alkoholteszt is igazolt, bár a Police.hu közleménye nem írja, hogy pontosan mit mutatott a szonda. Mindenesetre a sofőr jogosítványa ugrott, ezen túl az ittas vezetés miatt büntetőeljárás indult ellene, és ha ez így magában nem lenne elég körülményes és költséges önsorsrontás, még ott volt a gyorshajtás. Amiatt közigazgatási bírságot szabtak ki rá, plusz begyűjtött hat büntetőpontot a bevont jogosítványára.